Pályázat

A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: “Szakály” Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A PROJEKT CÍME: M7 bisztró gépészeti korszerűsítése
A VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 30.58 millió Ft
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 55 %

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:
1. Napelemes rendszer telepítése hálózati villamosenergia-termelés céljából
2. Hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre és/vagy hűtésre és/vagy használati melegvíz-termelésre és/vagy fűtésrásegítésre
3. Meglévő régi, elavult beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, és az ehhez kapcsolódó az igényekhez térben és időben alkalmazkodó műszaki megoldások kialakítása

A Projekt fizikai befejezésének napja: 2022.01.28.
A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01068

30,58 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el “Szakály” Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság székhelyének épületenergetikai felújítására. A támogatást a GINOP 4.1.4-19 kódszámú „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” elnevezésű, Széchenyi 2020 keretein belül meghirdetett pályázaton nyerte el.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke a teljes projektköltség 55 %-a.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság által meghirdetett pályázaton a “Szakály” Kft. 30,58 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert komplex épületenergetikai felújításra, mely az alábbiakat foglalja magába.

A projekt keretében a “Szakály” Kft. 8000 Székesfehérvár, külterület 020344/3 alatti épülete, székhelye került fejlesztésre. Az épületen a korszerűsítés során világításkorszerűsítés keretében felszerelésre került 45 db. Berton led panel, telepítésre került 2 db. 96 kW Mitsubishi NX-N /LN-K /0452P hőszivattyú, tetőszerkezeten napelemes rendszer került telepítésre, mely 71 db LR4-72HPH-455M 455 Wp, 44 db TrinsaSolar DE09 400M 400 Wp napelem modulból áll. A napelemek által termelt energiát pedig 1 db HUAWEI SUN 2000- 17KTL-M2 és 1 db HUAWEI SUN 2000- 30KTL-M3 3 fázisú inverter alakítja át.

A teljes korszerűsítését Tamási Naperőmű Kft. végezte el, mint generálkivitelező.

A kivitelezési műszaki átadás-átvétele 2022.01.28. napon történt.

A projekt közvetlen célja az épület energiatakarékos üzemeltetése, így a projekt eredményeként a “Szakály” Kft. működési költségekre fordított kiadásai csökkennek. Az épület tetőszerkezetére 49,905 kWp-s összteljesítményű napelemes kiserőmű került kiépítése, gépészeti korszerűsítése megtörtént 2 db összesen 192 kW teljesítményű hőszivattyú telepítésével, valamint világításkorszerűsítés is történt az épületen összesen 45 led panel felszerelésével.

A projekt közvetlen célcsoportja mindezekből adódóan az épület használói, üzemeltetője. Közvetett módon pedig az ország egész lakossága, hiszen a megújuló energiaforrás alkalmazásával csökken a káros anyag kibocsátás, elsősorban a szén-dioxid mértéke, ami jelentősen hozzájárul az üvegházhatás kialakulásához.

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

További információ kérhető:
Szakály Attila
+36-30/21-777-12
kapcsolat@m7bistro.hu

 

A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: “Szakály” Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A PROJEKT CÍME: Gyakornok foglalkoztatása a Szakály Kft-nél
A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 4.197.971 FT
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100,00 %

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA: Az M7-es fehérvári pihenőjében közel három évtizede nyílt meg – az országban elsők között – autópálya menti vendéglátóhely. Az autósok, kamionosok körében már akkor rendkívül népszerű Fehérvár bisztrót Szakály Antal üzemeltette 1984-től, a 2009-ben megnyílt Albapark autópálya-étterem vezetését pedig fia, Szakály Attila vette át. Az Albapark autópálya-étteremben a korábban megszokott, házias ízesítésű készételek mellett immár önkiszolgáló salátabár és grillpult is várja a vendégeket. A hűtővitrinből kiválasztott, pácolt hússzeleteket a szakácsok a látványkonyhában elhelyezett rostlapon sütik meg, a vendég kívánságának megfelelően. Az étteremben árusított péksütemények nem „gyári”, fagyasztott alapanyagból, hanem az étterem látványpékségében, minden nap frissen készülnek. Az Albapark egy 400 voltos, maximálisan 22 kW kapacitású, saját elektromosautó-töltőállomás segítségével ingyenesen tölthetik fel autójuk akkumulátorát. A vendéglátóhely az úton lévőknek étkezési lehetőség mellett tusolót, pelenkázót, gyermekjátszót, illetve üzleti tárgyalót és ingyenes internet-hozzáférést is kínál. Ezekkel a szolgáltatásokkal a nyugateurópai mintát követve az étterem autópálya melletti üzleti találkozóhelyként is kíván funkcionálni. Az éttermet üzemeltető Szakály Kft. 1996-ban alakult.
A projekt keretében 1 fő pályakezdő szakácsot (OKJ: 34 811 04) szeretne a cég alkalmazni. A képzését Bokor Péter konyhafőnök – aki időközben sikeres mestervizsgát tett a helyi kamaránál – irányítja, mint vállalati gyakornoki kapcsolattartó.
A beszerezni kívánt eszközök (Kitchen Aid multifunkciós robotgép és Robot Coupé automatikus gyümölcscentrifuga) a professzionális konyhai munkavégzést, illetve az egészséges táplálkozásban óriási szerepet játszó vendéglátóipari termékek elkészítéséhez szükségesek.
A projekt a gyakornokok szakmai gyakorlati ismereteinek, munkatapasztalatának, ezáltal munkaerő-piaci kilátásaik és foglalkoztatásuk javulásához jelentős mértékben hozzájárul, mivel a gyakornok az étteremben képzett személyzettől, valós munkatapasztalatot szerezhet.

A PROJEKT BEFEJEZÉSÉNEK DÁTUMA: 2021. 04. 30.
A PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: GINOP-5.2.4-16-2019-04384