Az M7 Bistro története

Már a nagyapám is köztiszteletben álló, ismert vendéglős-cukrász volt Fehérváron. A hetvenes években pedig édesapám készítette az épülő M7-es autópálya első vendéglátóhelyének, a Fehérvár bisztrónak a technológiai terveit. Az élet később úgy hozta, hogy a nyolcvanas évek közepétől ő lett a vezetője a saját maga által tervezett egységnek.

Az Albapark története a kétezres évek derekán indult, amikor a bővítés mellett döntöttünk: annyian jártak hozzánk, hogy a hetvenes években átadott, majd a rendszerváltás idején felújított épületet kinőttük. 2009 nyarán nyitott meg az új hely Albapark néven, amelynek vezetését immár én vállaltam magamra. 2017-ben ismét megújultunk, innentől M7 Bistro néven működünk tovább.

Nem szégyellek tanulni másoktól. Külföldön járva, ha csak tehetem, mindig megnézem az autópálya-éttermeket, és tudatosan próbálom megfogalmazni, melyek az előnyeik, és mik azok, amiken változtatnék. Az átalakítások, építkezések során egyszerre használtuk fel az évtizedek során leszűrt saját tapasztalatokat, illetve a külföldön látott megoldásokat. Ennek eredményeként kétszer is minket választottak meg Magyarország legjobb autópálya-éttermévé. Talán még ennél is értékesebb visszajelzés, amikor vendégeink látható élvezettel fogyasztják el az általunk készített aranygaluskát, vagy amikor a bel- és külföldön egyaránt elismert gasztroblogger otthonosan kanalazgatja a pacalpörköltünket.

Mindez nem volna lehetséges egy kiváló csapat nélkül. Bár a mostani munkaerő-hiányos helyzet nekünk is okoz problémát, odafigyelek arra, hogy jó csapat dolgozzon a házban, olyan emberek, akikkel szeretek együttműködni, akikkel nagyszerűen kiegészítjük egymást. Óriási szerencsémre jó néhány olyan munkatársam van, akik kiváló szakemberek a maguk területén, és szívvel-lélekkel dolgoznak a vendégek elégedettségéért.

Még nem járt nálunk? Szeretettel várjuk! 🙂

Szakály Attila
étteremvezető